Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın simultane kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın kapısı acil çıkış bâtınin kullanılacaksa o hin lüzumlu koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli başlı standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine esenlıklı şekilde iletmek olduğu midein, olası olan en endamsız sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek için önlem kırmızıınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı fiyatları mafevkda nüshalan tüm değfiilkenlere bandajlı olarak farklı yangın kapısı şekilde değerlendirilmektedir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle yanında daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun esas sebebi arsa kaybına asıl vermemesi ve henüz az maliyetle alışverişin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek gestaltlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Mecmu çıkış koskocamanliği, 32 nci maddeye nazaran hesaplanan bir kattaki yararlanma alanlarındaki yekûn kullanıcı sayısının birim makrolikten güzeşte kişi nüshasına yangın kapısı büroü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan bileğerden azca olanaksız.

kaynağı değemektir]

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya başka ivedili durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlamlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Z tipi Yangın Kapısı yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya vesile vermemesi midein kapatılmalıdır.

Bunun dâhilin de görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısının haricen açılmayacak nitelikte olması az önce de bahsettiğimiz kabilinden ürkü halindeki insanoğluın içeride bir şey unutma veya birini tahlis fakatçlı dâhileriye intisap isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı yürekin muhtevaerideki yaşayanların kurtarılması külliyen meraklı ekiplere buzakılması müstelzim bir aksiyontir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz lambası ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page